نوشته شده توسط : xmovies

'بهمن دری' روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات ایرنا در مورد عملكرد این معاونت در سال 90 افزود: بر اساس راهبردهای كلان و سیاست های موجود، پرداختن به نمایشگاه بین المللی كتاب تهران در اولویت معاونت قرار دارد.

وی برپایی بیست وچهارمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران را یكی از بهترین دوره های این رویداد فرهنگی طی سال های برگزاری آن برشمرد و گفت: در این نمایشگاه، تمامی اركان حوزه نشر با هوشمندی و به خوبی به نمایش در آمد و خروجی مناسبی در عرصه كتاب و كتابخوانی از خود بر جای گذاشتند.

رییس شورای سیاستگذاری نمایشگاه كتاب، به برپایی نمایشگاه های استانی و تخصصی طی سال اشاره كرد و گفت: برپایی نمایشگاه هایی همچون 'یاد یار مهربان' و در گونه های مانند 'حوزه دین'، 'كودك ونوجوان' و 'دفاع مقدس' در برخی استانها از جمله اقدامات این معاونت در سال 90 بود.

وی با تاكید بر سیاست وزارت ارشاد بر تمركز زدایی از پایتخت در برپایی نمایشگاه ها و رویداد های فرهنگی افزود: برگزاری نمایشگاه ها و آیین های نكوداشت برای 70 نفر از مفاخر و مشاهیر در استان ها از اقداماتی است كه در هیچ یك از سال های پس از انقلاب رخ نداده است.

دری تجلیل از بزرگان را به عنوان ارائه الگوی مناسب به جوانان عنوان كرد و افزود: این امر در انتخاب مسیر مناسب به جوانان كمك خواهد كرد.

** افزایش 300 درصدی بیمه اهالی قلم

وی حمایت از اهالی قلم را یكی دیگر از اقدامات معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در سال 90 برشمرد و افزود: در سال گذشته(1389)، بیمه اهالی قلم تدریجی و اتفاقی صورت گرفت؛ اما در سال 90، نویسندگان با مراجعه حضوری به موسسه خانه كتاب و یا با هماهنگی ادارت كل ارشاد استانها، زیر مجموعه این طرح قرار گرفتند.

دری گفت: بیمه تكمیلی نیز با همكاری صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان در نظر گرفته شد كه با اجرای چنین طرح های، بیمه اهالی قلم، 300 درصد رشد داشته است.

** برپایی جایزه فصل در استان ها برای نخستین بار

دری به برگزاری جایزه های هدفمند از جمله كتاب سال، گام اول و جلال آل احمد اشاره كرد و گفت: جایزه كتاب فصل در شیراز بمنظور تمركز زدایی از برپایی برنامه ها در پایتخت صورت گرفت؛ برپایی جایزه گام اول در شهرستانها نیز زمینه خوبی برای آشنایی جوانان با فرهنگ و ادب، اعتنا به خلاقیت های نویسندگان، رصد و دیده بانی استعدادها است كه سبب ایجاد انگیزه برای نویسندگان شهرستانی خواهد شد.

وی در مورد هفته كتاب و ویژگی های منحصر بفرد این دوره گفت: به علت حجم برنامه ها، این رویداد از هفته به ماه تبدیل شد؛ در برنامه های این دوره تلاش كردیم جنبه های كیفی را در نظر بگیریم. تجلیل از شایستگان تقدیر بیست ونهمین دوره كتاب سال در اسفند ماه و قبل از هفته كتاب سال آتی نیز از دیگر اقدامات خوب انجام شده در سال 90 بود.

به گفته دری، تشكیل هیات علمی با حضور چهره های توانمند و موثر در حوزه مكتوب برای جایزه جهانی كتاب سال به عمق بخشی جوایز كمك كرده و می كند.

وی افزود: وجود هیات داوری متخصص و مجرب و همچنین هیات علمی از همه سلایق سبب خواهد شد منتخبانی كه معرفی می شوند، برگزیدگان واقعی باشند؛ این دوره از كتاب سال و جایزه جهانی به اذعان صاحبنظران از بهترین دوره ها بود.

معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، برپایی نخستین جلسه برای سی امین دوره كتاب سال و برخی مصوبات آن را یكی دیگر از اقدامات مهم برشمرد و ادامه داد: این جلسه منجر به مصوبات مهمی از جمله زمان بندی منسجم برای داوری آثار، اتمام داوری جایزه جهانی زودتر از مهر ماه و دعوت از برگزیدگان خارجی و تجلیل از آنها در كشور خود با كمك رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی و با حضور سفیران آنها در عرصه اسلام شناسی و ایران شناسی شد.

** تمدید حدود 1700 پروانه نشر در سال 90/ جهش كمی و كیفی در این حوزه

وی درمورد تمدید و صدور مجوز نشر نیز گفت: اداره مجامع و تشكل های فرهنگی، متولی صدور مجوز انتشار كتاب و پروانه نشر است. تا پایان بهمن ماه، 472 پروانه نشر صادر و یكهزار 685 پروانه نشر برای متقاضیان تمدید شد.

دری به جهش كیفی و كمی در حوزه صدور پروانه نشر در سال جاری اشاره كرد و گفت: حدود 10 هزار ناشر در كشور وجود دارند كه حدود چهار هزار و 600 ناشر فعال هستند، و در سال جاری به 500 ناشر جدید با اخذ تعهدات مشروط به فعالیت، پروانه نشر داده شد.

وی به آیین نامه لغو پروانه ناشران غیر فعال اشاره كرد و افزود: به ناشرانی كه فعال نبوده و كتابی منتشر نكرده اند فرصت دادیم تا در روند كار خود تجدید نظر كنند، در غیر این صورت مجوز آنها لغو خواهد شد.

** انتشار حدود 65 هزار كتاب در 11 ماهه سال 90 / 68 هزار كتاب تا پایان سال

وی در مورد تعداد كتب منتشر شده در سال 90 گفت: تا 11 ماهه گذشته، حدود 65 هزار عنوان كتاب منتشر شد كه این رقم تا پایان سال به 68 هزار عنوان خواهد رسید.

دری با تاكید بر آنكه این افرایش در بحث شمارگان نیز دیده می شود، افزود: در حال حاضر میانگین شمارگان كتاب در كشور سه هزار نسخه است كه نسبت به جمعیت 75 میلیونی این تعداد رقم كمی است اما آمار نشان می دهد در این حوزه دو درصد افزایش داشته ایم كه باید در سال آتی این رقم افزایش یابد.

** توجه به كتب دینی متناسب با سیاست های راهبردی و كلان نظام است

وی در پاسخ به این سووال كه چرا توجه و حمایت معاونت امور فرهنگی از انتشار كتب دینی بیش از سایر كتب است، گفت: توجه به این نكته، متناسب با راهبردهای كلان نظام است؛ بسیاری از شبهات موجود در جامعه پاسخ داده نشده كه نیاز است خلاهای موجود در این زمینه پر شود.

دری افزود: معاونت امور فرهنگی حدود 20 میلیارد تومان كتاب در سال 90 خریداری كرده كه با توجه به عناوین منتشر شده، چهار میلیارد تومان در حوزه دین و سه میلیارد تومان در حوزه كتاب های ادبی بوده كه اگر به عناوین منتشر شده كتب دینی و ادبیات توجه كنیم این رقم منطقی است.

به گفته معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، در حوزه دین و تا نیمه اسفند ماه، 10 هزار و 654 عنوان كتاب و در حوزه ادبیات هفت هزار و 279 كتاب منتشر شد كه به صورت منطقی میران خرید در حوزه دین بیشتر است.

وی درمورد تالیف و ترجمه گفت: تا نیمه اسفند سال 90 و بر اساس آمار منتشر شده موسسه خانه كتاب، بیش از 51 هزار عنوان تالیف و 13 هزار و 446 اثر ترجمه ای به بازار نشر وارد شد كه این امر نشان از رشد كتب تالیفی و اهتمام نویسندگان به تالیف است.

دری گفت: تمامی تلاش معاونت امور فرهنگی، حمایت از نویسندگان و گسترش فرهنگ كتاب و كتابخوانی و معرفی كتاب های خوب و ارزشمند به جامعه است.

فراهنگ ** 1630 ** 1071





:: برچسب‌ها: اسکاتلند ,
:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: